BLOG

Jaarverslag tekst beeld
Olga Leever

Het jaarverslag: tips voor tekst & beeld

In mijn vorige blog las je over de trends voor het jaarverslag. Een online versie van je jaarverslag is de belangrijkste trend: hierdoor is je verslag overal te lezen en kan het makkelijk gedeeld worden via social media. In deze tweede blog praten vormgever Peter van Dam en ik je bij over de inhoud van het verslag: de tekst en het beeld.

Lees verder »
jaarverslag
Olga Leever

Het jaarverslag: do’s, dont’s & trends

Het jaarverslag geeft een goed beeld van de doelstelling, strategie en plannen van je bedrijf. Voor grote organisaties is het jaarverslag verplicht, maar kleinere organisaties doen er ook goed aan om een jaarbeeld te maken. Het biedt inzicht in je bedrijf en is een prima marketinginstrument.

Lees verder »
Krachtfactor drukkleur
Peter van Dam

Hoe omschrijf je een drukkleur?

De drukkleur van brandweerrood in cmyk is 0/100/100/0. In verf is dat RAL 3000. Er is echter geen Pantone® kleur voor RAL 3000. PMS 485 komt in de buurt, maar zou 1% zwart extra kunnen gebruiken. Al met al niet het meest sexy verhaal, maar het kan bijna niet anders om dit probleem uit te leggen.

Lees verder »
scherven van Annet
Myra Doodeman

Het nut van collega’s

Eigenlijk wilde ik hierboven zetten ‘het nut van een goede plug’, maar bij nader inzien gaat deze blog daar niet over. Die plug vormt wél de aanleiding voor dit verhaal. Wat was het een oorverdovend lawaai vorige week in mijn keuken, toen die plank van mijn muur donderde. Jazeker, het benadrukt het feit dat pluggen en schroeven niet mijn afdeling zijn.

Lees verder »